Lopersproject Ter Heijde op 5 september van start

Het enthousiasme van de organisatie van de 31ste editie van het Lopersproject Ter Heijde, ook in 2020 in handen van Peter Duijndam, werkt aanstekelijk. ‘De jarenlange ervaring van het Lopersproject Ter Heijde en de drang om continu te blijven vernieuwen, zorgt ervoor dat deelnemers ook dit jaar verrast zullen worden’, aldus Peter. ‘We kijken graag vooral vooruit, want dan kun je snelheid maken. Met de blik op de toekomst gericht wordt richting bepaald en kunnen de laatste puntjes op de í worden gezet voordat op 5 september om 13.30 uur het van start gaat.’

Anders dan ‘normaal’

‘De veiligheid van de deelnemers staat voorop en ook wij houden rekening met de maatregelen rondom het Coronavirus’, vertelt Duijndam. Het is daarom dit jaar verplicht om je vooraf online in te schrijven. De vertrouwde na-inschrijving in de sporthal zelf komt dit jaar te vervallen. ‘We verzamelen alle 12 weken van het project op het grote parkeerterrein van Sporthal de Wielepet in Monster. De noodzakelijke 1,5 meter-afstand kunnen aanhouden door wekelijks vanaf 13.30 uur gespreid te starten en vervolgens iedereen zijn of haar eigen tempo te laten lopen. Het resultaat is natuurlijk net als andere jaren een schitterend uitgestrekt lint van hardlopers over het mooie Westlandse strand. Met uiteraard na afloop voor de gezelligheid nog een drankje.’

Weer enthousiast

Met de tropische temperaturen van de afgelopen weken nog vers in ons geheugen, brengt september over het algemeen weer een ideaal hardloopklimaat. Combineer dat met het enthousiasme van de ruim 150 lopers én 12 trainers en je krijgt het gezelligste lopersproject van Nederland. Er wordt met een zéér afwisselend parcours en met steeds weer andere route getraind voor de 5 km, 10 km en 21 km. Daarnaast zijn er startersgroepen om kennis te maken met het hardlopen én lopen de wandelaars wekelijks ook ruim 1,5 uur.

Twaalf weken plezier

Meedoen met de Ter Heijde Runners is gegarandeerd twaalf weken (hard)loopplezier met een echt runningshirt als aandenken. Een shirt dat jaren later nog steeds veelvuldig herkend wordt. Kosten voor deelname zijn slechts 50 euro, waarbij leden van Atletiekvereniging Olympus ’70 met korting kunnen deelnemen. Voor meer informatie over de Ter Heijde Runners kunt u contact opnemen met Peter Duijndam via peterduyndam@gmail.com. We gaan ons best doen om er weer een onvergetelijke editie van te maken.