Schema 14 november

Hieronder staan de schema’s die we zouden gaan lopen met de gehele groep. Train zelf, of met maximaal 1 ander en hou dit schema als leidraad.

Interval training
Je verhoogt je snelheid en vergroot je uithoudingsvermogen, waardoor je sneller wordt bij het hardlopen. Dat gaat vlugger dan bij een continue training. Je kunt intensief trainen in relatief weinig tijd. Je loopt bijvoorbeeld drie kwartier hard en hebt toch een zware training gedaan. Je verbrandt vet. Dat kan ook juist met langere duurlopen als je daar veel zin en tijd voor hebt.

Deze keer Intensieve interval of interval tempotraining 

5 km groepen en starters

In je training van ongeveer 45 minuten doe je het volgende interval programma.

Na ± 10 minuten inlopen doe 6 herhalingen van ongeveer 40 seconden snel. De duur van het herstel moet ongeveer twee maal zo lang zijn als de belasting zelf, liefst wat langer zodat je hartslag weer onder de 120 slagen per minuut komt dus 2 á 3 minuten.

10 kilometer groepen

In je training van ongeveer 60 minuten doe je het volgende interval programma.

Na ± 10 minuten inlopen doe 10 herhalingen van ongeveer 40 seconden snel. De duur van het herstel moet ongeveer twee maal zo lang zijn als de belasting zelf, liefst wat langer zodat je hartslag weer onder de 120 slagen per minuut komt.

Halve marathon groepen

In je training van ongeveer 75 minuten doe je het volgende interval programma.

Na ± 10 minuten inlopen doe 15 herhalingen van ongeveer 40 seconden snel. De duur van het herstel moet ongeveer twee maal zo lang zijn als de belasting zelf, liefst wat langer zodat je hartslag weer onder de 120 slagen per minuut komt.